VÝVOJÁŘ: Saber Interactive | VYDAVATEL: Aspyr Media | RATING: Teen | DATUM VYDÁNÍ: 14/02/2024 | VYŠLO NA: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, Nintendo Switch |  LAŘIN HLAS:  Shelley Blond, Judith Gibbins

Tomb Raider I – II – III Remastered je kolekcí remasterovaných původních tří her ze série  Tomb Raider. Vývoj pod dohledem Crystal Dynamics probíhal ve společnosti Saber Interactive a vydání se ujala společnost Aspyr Media. Hra vyšla v den narozenin Lary Croft, tedy 14. února 2024 na všechny hlavní herní platformy a stala se tak vlastně poklonou legendě i fanouškům.

Kolekce remasterů obsahuje první tři díly a všechny datadisky k nim.

 

Co remastery přinesly?

Čekejte klasická dobrodružství Lary Croft tak, jak jsme je zažívali a objevovali na konci devadesátých let. Největší změnu samozřejmě zaznamenává grafický kabát, to, co by si původní vývojáři kvůli možnostem grafiky před lety dovolit nemohli, je nyní dotaženo. Nové nasvětlení, přidání oblohy tam, kde kdysi bylo temno a podobně. Pokud ale jste zastánci klasiky, není problém – stiskem jednoho tlačítka grafiku přepnete na původní originál. Přítomno je i upravené ovládání, které odráží novodobé rozložení kláves, použité v posledních hrách, ale i zde je možnost přepnout na původní ovládání. Jinak přibylo pouze pár drobností, které lehce pomáhají hráčům s nešvary, které se daly vylepšit (kotoul ve vodě už i v TR1, seskok popředu z pokleku v TR3).

Samozřejmostí a novou výzvou pro hráče je systém trofejí pro všechny platformy.